Kotimaisen tuulivoimatuotannon kärkihanke 2013

TuuliWatti käynnistää Porin Peittoon tuulivoimapuiston rakentamisen

Suomalainen tuulivoima-alan edelläkävijä TuuliWatti Oy etenee edelleen investointiohjelmansa toteuttamisessa ja aloittaa mittavan hankkeen Porissa. Tuotantokapasiteetiltaan 54 megawatin uusi tuulipuisto on Suomen mittakaavassa tähän mennessä suurin tuulipuistoinvestointi. Energiayhtiö St1:n ja S-ryhmän S-Voiman yhteisyritys investoi 75 miljoonaa euroa Peittoon alueelle rakennettavaan tuulipuistoon.

Kesään 2014 mennessä valmistuva tuulipuisto koostuu 12:sta 4,5 megawatin tuulivoimalasta. Yhden voimalan tornin korkeus on 140 metriä, roottorin halkaisija 128 metriä ja lapojen pyyhkäisypinta-ala 1,3 hehtaaria

”TuuliWatti aloitti tuulivoimatuotannon vuonna 2010 ensimmäisellä kolmen megawatin tuulivoimalalla Porin Tahkoluodossa. Pitkistä luvitusprosesseista huolimatta olemme kuitenkin edenneet eri hankkeissa rivakasti suunnitelmiemme mukaan. Peittoon tuulipuiston hankekehitys aloitettiin syksyllä 2008 ja ensimmäisten voimaloiden arvioidaan tuottavan sähköä vuoden 2013 loppuun mennessä. Hankkeen valmistuttua kokonaistuotantokapasiteettimme on jo 156 megawattia ja arvioitu vuosituotantomme 500.000 MWh on reilut 8 % Suomen kansallisesta vuoden 2020 tuulivoimatavoitteesta”, TuuliWatin toimitusjohtaja Jari Suominen kertoo.

TuuliWatin tavoite on rakentaa 500 MW tuulivoimatuotantokapasiteettia lähivuosina. Tämä vastaa noin 20 % Suomen tuulivoimatavoitteesta, joka on 6 TWh vuonna 2020 ja 9 TWh vuoteen 2025 mennessä.

Kotimainen tuulivoima hyödyttää lähiseutua ja koko maata

Yhtiön kasvava kotimainen tuulivoimatuotanto vahvistaa Suomen energiaomavaraisuutta. Porin Peittoon hanke yhdessä TuuliWatin muiden tuulipuistojen kanssa merkitsee noin 600 miljoonaa euroa elinkaaren aikaisena säästönä Suomen tuontienergialaskussa. Sen myötä myös vuosittaiset hiilidioksidipäästöt pienenevät kaikkiaan 350 miljoonan kilon verran. Porin Peittoon tuulipuiston valmistuttua TuuliWatin kokonaissähköntuotanto riittää 230.000 talouden tarpeisiin.

TuuliWatti on tuulivoima-alan edelläkävijä ja noussut nopeasti Suomen johtavaksi ja suurimmaksi toimijaksi. Yhtiö pyrkii tuottamaan puhdasta sähköä mahdollisimman kustannustehokkaasti tuulivoimala-alueiden luontoa ja asukkaita kunnioittaen.

Jari Suominen korostaa myös tuulipuistojen merkitystä paikallisesti työllisyydelle ja hyvinvoinnille: ”Osana tätä tuulipuistoprojektia osallistumme merkittävällä panoksella Peittoon teollisuusalueen sähköverkon uudistamiseen. Teemme yhteistyötä Porin Energia Sähköverkot Oy:n kanssa, joka rakentaa teollisuusalueelle investointiin liittyen uuden sähköaseman sekä 18 km pitkän 110 kV sähkölinjan Porista Peittooseen. Lisäksi voimaloiden rakentamisvaiheessa paikallisilla yrityksillä ja alihankkijoilla on laajat mahdollisuudet osallistua hankkeisiin. Käyttövaiheessa lähiseutu taas saa merkittävät vuotuiset tulot mm. voimaloiden kunnossapidosta, sähkönsiirrosta sekä maanvuokrina ja kiinteistö- ja yhteisöveroina.”

Satakunta on yksi TuuliWatin hankekehityksen painopistealue, yhtiöllä on vireillä uusia tuulivoiman kehityshankkeita myös muualla Satakunnassa – Luvialla, Merikarvialla ja Siikaisissa.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jari Suominen, TuuliWatti Oy
010 557 2371, jari.suominen@tuuliwatti.fi

TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1 Oy:n ja S-ryhmän S-Voima Oy:n omistama teollisen tuulivoiman osakkuusyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Vuonna 2009 perustettu yhtiö kehittää ja rakentaa tuulipuistoja maa-alueilla tähdäten lähivuosina merkittävän tuulivoimakapasiteetin rakentamiseen eri puolille Suomea. www.tuuliwatti.fi

Takaisin ylös